1999 yılından beri çağdaş ve yenilikçi felsefesiyle, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında aydınlık geleceğe yürüyen ODTÜ GV ÖZEL KYÖD Okulları ve Kocaeli Yüksek Öğrenim Vakfı Anadolu Lisesi’nde, Cumhuriyetin 95. yılı büyük bir coşku ile kutlandı.
Hafta başında açılan resim sergisi ve ilkokul öğrencilerinin müzik resitali ile başlayan kutlamalar sınıfların ve panoların süslenmesiyle devam etti. Okul konferans salonunda gerçekleştirilen kutlama töreni duygusal ve renkli görüntülere sahne oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan tören, okul müdürü Güler Telli’nin günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etti. Törende görevli olan 3. sınıf öğrencileri “Cumhuriyet” isimli oratoryolarını, Vals ve Kafkas danslarını sergilediler. 5. sınıfların korosunun yer aldığı tören, lise öğrencilerimizin şiiri ile devam etti. 7. sınıf öğrencileri “Bir Anadolu Destanı: Cumhuriyet” adlı drama çalışmalarıyla tüm izleyenlere duygusal anlar yaşattılar.
Tören katılımcılar tarafından büyük bir coşkuyla söylenen 10. yıl marşıyla son buldu. ODTÜ KYÖD Okulları öğrencileri okudukları şiirler, marşlar, sergiledikleri danslar ve dramalar ile Cumhuriyetin değerinin bir kez daha yaşadılar ve yaşattılar.
Bildirimler