Düzenlendiği ilk andan itibaren çeşitli MUN (MODEL UNITED NATIONS) konferanslarına katılım sağlayan ODTÜ GV Özel Kocaeli Okulları KYÖV Özel Anadolu Lisesi öğrencileri, bu sene 21-24 Mayıs 2021 tarihlerinde Işık Okulları tarafından online olarak gerçekleştirilen ‘’IMUN’’ konferanslarına danışman öğretmenleri eşliğinde katılım sağladılar.
Üniversiteler, eğitim kuruluşları ve dünyanın pek çok akademik otoriteleri tarafından öğrenciler için en prestijli akademik aktivite olarak kabul edilen MUN, pek çok lise ve ve üniversitede düzenlenen ve temel olarak Birleşmiş Milletler’in farklı komitelerinin, simülasyon olarak öğrenciler tarafından canlandırıldığı konferanslardır. Dünyanın dört bir tarafından gelen katılımcı öğrenciler, MUN konferanslarında gerçek dünya meselelerini tartışırlar ve MUN Konferanslarının sonuç bildirgeleri, tavsiye niteliğinde Birleşmiş Milletlere gönderilir.
“Enlighten the Future from Home” ( Evimizden Geleceğimizi Aydınlatmak) temalı konferansta, KYÖV Anadolu Lisesi öğrencilerinden Selin E. Hindistan Büyükelçisi, Yağmur Selin C. Vietnam Büyükelçisi ve diğer öğrenciler bu ülkelerin delegeleri olarak konferansta yer aldılar. 21 Mayıs Cuma günü yapılan açılış töreninde büyükelçilerimiz, ülkelerinin konuyla ilgili durum ve politikalarını içeren konuşmaların ardından konferansın ikinci ve üçüncü günlerinde üyesi oldukları komiteler de yer alan sorunlara ilişkin çözümler bulabilmek adına yoğun tartışmalarda bulundular. Konferansın dördüncü günü sunulan çözümleri genel kurulda onayladılar.
Dört gün boyunca devam eden MUN Konferansı süresince KYÖV Özel Anadolu Lisesi öğrencileri yazılı ve sözlü İngilizce becerilerinin yanı sıra etkin sosyal iletişim kurma becerilerini de kullanma fırsatı bulmuş oldular.
Öğrenciler, küreselleşme ve uluslararası ilişkilere dair sorunları yakından tanıma ve farklı ülkelerin coğrafi, sosyal, ekonomik, siyasi, idari konularını derinlemesine inceleme fırsatı elde ettiler. Bununla birlikte, ODTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının hedeflediği dünya vatandaşı olma ilkesine uygun olarak, delegesi oldukları ülkelerin sorunlarını tarafsız bir gözle inceleyerek çözümler ürettiler. Çözüm arayışları süreçlerinde analitik düşünme, problem çözme, strateji geliştirme ve iletişim becerilerini kullandılar.
Konferansı, tüm bu becerileri kazanmanın ve yeni arkadaşlıklar kurmuş olmanın heyecanı ile sonlandırdılar.
Bildirimler