Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan matematik, aynı zamanda birçok öğrencinin kaygı düzeyini en yoğun şekilde yaşadığı bir derstir. Her ne kadar bu kaygı düzeyinin oluşmasında matematik dersinin içeriği sebep gösterilse de; esas neden çevre ve ailenin öğrenciden matematik dersindeki başarı beklentileridir.
Öğrencilerimizde matematiğe karşı olumlu tutum geliştirme çabalarını 2011-2012 eğitim -öğretim yılında bir Kaizen projesi yürüterek yoğunlaştırılmıştı. Proje sonrasında görülen olumlu sonuçlar okulumuz yönetici ve öğretmenlerini yüreklendirdi ve bu çalışmayı daha ilgi çekici bir şekilde topluma sunmaya karar verdik.
Bu kararla başlatılan çalışmalar sonucunda 26 Mart 2012 Pazartesi günü Kocaeli Üniversitesi Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezinde İzmit ilçesi devlet ve özel okulları ile buluşan “Matematik Kaygısı Tiyatral Semineri” adlı özgün bir eser oluştu. “Matematik Kaygısı Tiyatral Semineri” öğrencilerde matematik kaygısı oluşumuna neden olan yaklaşımlar ve yaşantılar üzerine ışık tutan bir çalışma.
Kocaeli Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Hülya KODAL SEVİNDİR’in verdiği matematik kaygısını vurgulayan sekiz başlığı, okulumuz öğrencileri yazarlar grubu detaylandırarak hikayeleştirdi. Okulumuz ve Yenimahalle İlköğretim Okulundan 25 öğrenci, kendisi aynı zamanda drama eğitmeni olan okulun anasınıfı öğretmenimiz Yasemin YALGI ve Matematik Öğretmenimiz Z. Çiğdem ÇAN önderliğinde her hikayeyi drama yoluyla canlandırdılar. Organizasyon ve davetiye çalışmaları yine öğrenciler tarafından okulun bilişim teknolojileri öğretmenimiz Şenay SARMAN rehberliğinde titiz çalışmaları sonucunda tamamlandı. MATEMATİK KAYGISI TİYATRAL SEMİNERİ için bestelenen 3 şarkı okulumuzun müzik öğretmeni Özde SARISÖZEN ve sahne dekoru Görsel Sanatlar öğretmenimiz Betül KUBİLAY`ın imzasını taşıyor.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan müdürümüz Güler TELLİ bu güne gelinceye dek geçen yaklaşık 1.5 yıllık süreci kısaca tanıtırken kurum içi ve kurumlar arası işbirliklerinin zengin ve etkin ürünler oluşturmada son derece önemli olduğunun altını çizdi.
ODTÜ KYÖD İlköğretim Okulu ve Yenimahalle İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sergilenen canlandırmalara, Kocaeli Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hülya KODAL SEVİNDİR’in matematik kaygısı üzerine çok değerleri bilgileri eklenince, ortaya izlenmeye değer çok güzel bir çalışma çıktı.